Reunió de coordinació del projecte BioYouth a Barcelona

Data de la trobada científica: 21/09/2023

El 21 i 22 de setembre tindrà lloc la segona reunió internacional del projecte BioYouth a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Universitat Autònoma de Barcelona organitza la trobada i acull els membres del projecte a les seves instal·lacions. Aquesta reunió permet reunir de manera presencial els membres del consorci per a revisar l’estat del projecte i progressar en les seves activitats, per a poder acomplir els seus objectius. Alguns dels temes més rellevants que seràn objecte de discussió i treball seràn l’avaluació de l’estat actual del projecte BioYouth, l’avaluació dels seus resultats, el contingut de la formació en bioeconomia per a joves treballadors, el Curs Massiu Obert en Línia (MOOC, per les seves sigles en anglès) en bioeconomia per a joves treballadors, les noves habilitats i competències de les bioindústries, exemples destacats de negocis en la bioindústria i les eines per a joves treballadors de la bioindústria, entre d’altres.

El projecte “BioYouth – Enhanced Capacity of the Youth on Biobased Economy (2021-1-TR01-KA22-YOU-00029205)”, està finançat en el marc del programa Erasmus + i és coordinat per l’International Agricultural Training Center vinculat al Ministeri d’Agricultura de Turquia. Aquest projecte parteix de l’actual context mundial on els recursos són finits, hi ha problemes ambientals globals i hi ha un gran creixement de la població que ens obliga a buscar noves formes de producció i consum respectant els límits ecològics del nostre planeta. La necessitat d’aconseguir la sostenibilitat acaba amb una forta demanda per modernitzar les nostres indústries i reforçar la posició d’Europa en una economia global altament competitiva. Per fer front a aquests reptes, els països han de millorar i innovar enfocaments en els sectors de la indústria i els serveis substituint el material sintètic derivat de combustibles fòssils per material bio.

BioYouth es focalitza sobretot en el context de Turquia, i té com a objectius principals (1) dissenyar perfils ocupacionals en l’àmbit de la Bioeconomia, (2) sensibilitzar els joves sobre possibles itineraris professionals, xarxes actuals i d’innovació en el sector i (3) desplegar continguts de formació i algunes eines útils per als treballadors.

Més informació sobre el projecte BioYouth aquí.

Comparteix a les xarxes: