II Trobada RETINDE i XVI Reunió General

Data de la trobada científica: 23/11/2023

El 23 i 24 de novembre tindrà lloc la II Trobada de la Xarxa Transdisciplinària de Recerca Educativa (RETINDE) i la XVI Reunió General.

La trobada de RETINDE, entitat a què pertany l’EDO-CRiEDO com a entitat fundadora i la part pública de la qual és oberta a la participació dels investigadors en educació, tindrà lloc a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona en el transcurs de dos dies . Entre altres activitats, la trobada comptarà amb la conferència “Els reptes de la investigació educativa a Espanya”, per Miquel Martínez Martín.

Aquestes segones jornades academicocientífiques es presenten amb tres objectius principals. En primer lloc, mantenir un espai d’intercanvi d’idees entre els membres que conformen RETINDE per afavorir un coneixement més profund de les línies de recerca i formes d’organització de les xarxes o entitats que la integren. En segon lloc, promoure i generar sinergies de col·laboració per continuar desenvolupant RETINDE. Finalment, debatre els posicionaments de la xarxa i establir les accions futures.

Aquests dies també se celebrarà la XVI Reunió General que abordarà, entre altres temes, la seva conversió en associació i el calendari de les pròximes eleccions per a la Comissió Executiva. En aquesta reunió hi participaran els professors Aleix Barrera, Anna Diaz i Joaquín Gairín.

RETINDE, la Xarxa Transdisciplinària de Recerca Educativa, es va crear després d’un llarg període de converses i reunions entre professors i professores de Ciències de l’Educació de diferents universitats. Unes converses que tractaven de respondre a la consciència, cada cop més generalitzada, que la històrica i tradicional fragmentació, per temàtiques i àrees de coneixement, del professorat universitari d’educació, no feia sinó obstaculitzar un desenvolupament integrat, dinàmic i generatiu del nostre àmbit de coneixement i investigació.

Consulta el programa de la II Trobada RETINDE.

Visita la pàgina web de RETINDE.

Comparteix a les xarxes: