IX Trobada Iberoamericana d’Educació – EIDE

Data de la trobada científica: 05/11/2014

La IX Trobada Iberoamericana d’Educació – EIDE tindrà lloc a Bucaramanga (Colòmbia) des del 5 al 8 de novembre de 2014.

La Trobada Iberoamericana d’Educació -EIDE- és un fòrum de reflexió internacional i intercultural sobre els reptes plantejats a l’educació, amb l’objectiu de generar idees i nous coneixements en una societat globalitzada. La trajectòria del EIDE tenen el seu inici el 2006, quan la Universitat Alcalá -UAH- a Espanya i la Universitat Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” -UNESP- del Brasil afirmen un acord de cooperació acadèmica, cientí_ca i tècnica, amb l’objectiu de difondre coneixements en l’àrea de l’educació.

L’esdeveniment ha alternat les seves seus entre les dues universitats promotores fins a 2012, quan es va celebrar a Santiago de Xile, organitzat per la Fundació Creant Futur, l’Institut Professional Carlos Casanueva i la Universitat Metropolitana de Ciències de l’Educació. De la mateixa manera succeirà amb el EIDE 2014, que tindrà lloc a Colòmbia, a la Universitat Autònoma de Bucaramanga – UNAB – entre els dies 5 i 8 de novembre.

L’impacte de la EIDE, al llarg de vuit anys de realització, pot ser mesurat per la quantitat de públic que s’ha reunit al voltant a la trobada – un total de 4.789 participants amb 2.266 comunicacions, així com personalitats del món acadèmic i de govern , especialment convidats per discutir sobre l’educació a Iberoamèrica. Les experiències i les anàlisis de les referències teòriques que guien les polítiques i pràctiques educatives en contextos de països com Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Espanya, Mèxic, Paraguai, Perú, Portugal i Uruguai fan part activa de la trobada, proporcionant la socialització els nous acords per a la cooperació multilateral i la formació de grups de recerca en temàtiques internacionals.

Els objectius de la trobada són:

  • Divulgar el coneixement en l’àrea d’educació.
  • Establir llaços d’intercanvi de coneixement entre els països iberoamericans.
  • Generar projectes nacionals i internacionals d’investigació.
  • Ampliar els vincles en cursos de post-graduació en Educació.
  • Incentivar l’intercanvi d’alumnes i professors.

Comparteix a les xarxes: