II Congrés ASCENT

Data de la trobada científica: 18/03/2021

El pròxim 18 de març de 2021 tindrà lloc el II Congrés ASCENT organitzat per la universitat IBEROAMERICANA (IBERO) de la Ciutat de Mèxic en modalitat virtual.

Aquest Congrés té com a objectiu unir a la comunitat internacional d’enginyers per ajudar directament i donar forma al futur de les nostres societats. En el marc de el projecte ASCENT intentem connectar a enginyers, estudiants, acadèmics i empreses mentre discutim i revisem temes rellevants d’enginyeria. Reunir aquests grups objectiu ens permet enriquir la Xarxa ASCENT internacional. El projecte ASCENT neix a partir de l’actual desenvolupament en la indústria automotriu a Llatinoamèrica. Argentina i Mèxic són dos països en fase de creixement en aquest mercat, mentre que al Brasil la indústria està actualment estancada a causa de l’escassa capacitat de reacció davant les noves exigències del mercat. No obstant això, els tres països són els més importants per a la indústria automotriu a Amèrica Llatina amb un fort enfocament sobretot a la producció. Tot i així, aquests països i les empreses que treballen en el territori comparteixen la mateixa necessitat: l’augment d’experts en enginyeria automotriu per augmentar les capacitats de desenvolupament i de la producció. En altres paraules, ASCENT pretén contribuir a la formació d’enginyers altament qualificats en els països llatinoamericans participants.

Aquesta conferència  proporcionar un lloc virtual dinàmic i informal. Es presentara i discutira una varietat de tendències i desafiaments relacionats amb l’enginyeria automotriu en un entorn interdisciplinari i creatiu. L’atenció se centrarà en les tendències actuals com el disseny lleuger, la indústria 4.0, la connectivitat, així com les pràctiques experimentades en diferents contextos que impliquen el paper de la mecànica en la contribució a el desenvolupament de les perspectives socials, econòmiques i ambientals en el camp de l’enginyeria automotriu.

La UAB dona suport a l’UNS en el desenvolupament i la planificació de la difusió estratègica juntament amb tots els altres socis de la UE. A causa de la gran xarxa internacional la UAB fa difusió del projecte a través dels contactes adequats existents centrant-se en contactes governamentals.

Més informació aquí.

Comparteix a les xarxes: