Comunitats online d’aprenentatge

Data de la trobada científica: 30/04/2021

El 30 d’abril a les 12 hores es celebrarà la trobada “Comunitats online d’aprenentatge” organitzada per Hub b30.

El Hub b30 és una xarxa d’innovació oberta creada per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori en el qual es localitza la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des del Hub b30 s’organitzen les trobades anomenades “Brunchs d’innovació”, les quals donen a conèixer les tecnologies més disruptives i el seu impacte al teixit empresarial i social. Aquestes trobades tenen línies d’innovació en camps específics que permeten conèixer de primera mà les tendències que es configuren en el territori , així com els experts que les protagonitzen. L’objectiu principal dels brunchs d’aquest any és abordar els desafiaments territorials rellevants:  dedicar l’any a facilitar la generació de projectes col·laboratius relacionats amb salut, educació, cultura i turisme. Aquestes trobades estan dirigides a organitzacions que vulguin innovar de la mà dels agents de recerca i innovació del territori.

La pandèmia del coronavirus ha accelerat canvis en la forma de treballar, de formar-se i d’organitzar-se. Després de més de dues dècades experimentant l’aplicabilitat de solucions d’aprenentatge en línia, repunta l’interès d’empreses, universitats i institucions per aquesta matèria que, potser ara sí, s’està desplegant per quedar-se.

Les comunitats virtuals d’aprenentatge són espais digitals en els que els usuaris comparteixen idees i materials, en processos de construcció de coneixement col·lectiu, interactiu, i organitzat.

Aquest brunch d’innovació, en el que participarà el nostre company i professor David Rodríguez Gómez, ens convida a revisar quines tendències i innovacions s’apunten en l’àmbit de l’e-learning, quines tecnologies estan imposant-se, i quins reptes metodològics, organitzatius i socioeconòmics segueix essent important considerar i resoldre, amb l’objectiu de millorar les experiències formatives proposades per entitats i empreses. Tot i el recent repunt de l’e-learning, no totes les experiències d’aprenentatge en línia responen a tecnologies accessibles i compatibles, ni tampoc a metodologies adequades al seu propòsit.

Tota la informació aquí.

Comparteix a les xarxes: