Sota el lema “La Competència Digital Docent i el desenvolupament professional del professorat: formació, avaluació i certificació” aquesta 7ª edició del FIET comptarà amb la participació de docents de diferents països.
La jornada començarà amb fòrum científic restringit als grups de recerca que conformen el FIET. La taula rodona, moderada pel Dr. Juan González de la Universitat de Girona i la Dra. Cristina Mercader, del CRiEDO de la UAB, comptarà amb la participació de la Dra. Mar Camacho (Directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya), el Sr. Carlos Javier Medina Bravo (Director de l’Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado -INTEF), la Dra. Carmen Fernández Morante (Presidenta de la Conferència Nacional de Degans/es de les Facultats d’Educació) i el Dr. Jaume Ametller Leal (Coordinador del Programa de Millora i la Innovació en la Formació inicial de docents -MIF- de la Generalitat de Catalunya). Els i les ponents conversaran respecte els reptes que suposa el desenvolupament de la competència digital docent en els plans d’estudi de magisteris i en la formació continuada dels i les mestres.
A la sessió oberta de la tarda, es realitzaràn dues intervencions. La primera serà el panell d’experts titulat “Estratègies per a la incorporació de la CDD en el perfil professional del professorat”, moderada pel Dr. Jaume Ametller i amb la participació de la Sra. Marta Reina Herrera (Cap del Servei de Formació Oberta i Competència Digital Educativa de l’Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado -INTEF), la Dra. Roser Cussó Calabuig (Cap de l’àrea de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya) i el Sr. Jordi Rondon Cuixart (Secretari del Consell Escolar de Catalunya). La segona part de la tarda consistirà en un diàleg moderat pel Dr. Miquel Àngel Prats, de la URL-Blanquerna, titulat “El desenvolupament de la Competència digital del professorat: una qüestió urgent”, amb les intervencions del Dr. Juanmi Muñoz (Codirector del Observatori d’Innovació Tecnològica i Educativa) i la Dra. Carmen Fernández Morante.
El FIET s’organitza de manera col·laborativa amb el suport econòmic d’un conveni entre les universitats: Universitat Ramon Llull Blanquerna, Universitat de Barcelona, Universitat d’Andorra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili i Universitat Autònoma de Barcelona.
Per a més informació sobre el FIET aquí.