QUEST – Quality Essential Skills for Teachers in Online Learning

Entitat finançadora: European Commission (Erasmus +)
Data d'inici: 01/04/2021
Data de finalització: 01/03/2023
Coordinació: Adelaide Katerine Tarpan (General Coord. RAA), Georgeta Ion (Coord. UAB)
Finançament global: 235.449,00
Finançament UAB: 39.055,00
URL: https://www.elearning.raa.ro/projects/quality-essential-skills-for-teachers-in-online-learning-quest/
Referència: 2020-1-RO01-KA226-SCH-095357

La pandèmia de la Covid -19 està desafiant no només la nostra vida i interacció quotidianes, sinó també els processos i estratègies sistèmics, com els relacionats amb el sector de la salut o l’educació. I aquests reptes tenen un impacte a llarg termini i es reflectiran en un canvi més profund en la forma en què es veurà l’educació i la formació i les habilitats i competències necessàries per als proveïdors d’educació i formació.

El projecte “Habilitats Essencials de Qualitat per a Docents en Aprenentatge en Línia” té una estratègia de 24 mesos amb els següents objectius:

  • O1: Desenvolupament de forma acadèmica i col·laborativa de 5 mòduls d’e-learning que aborden les competències essencials per a un aprenentatge en línia de qualitat (presència en línia, interacció i diàleg, gamificació, disseny instruccional, retroalimentació i avaluació).
  • O2: Creació d’una xarxa europea de formadors de professors per a l’aprenentatge en línia composta per 18 professors que participen en un avançat compost per 10 dies de formació, cicles de retroalimentació amb els usuaris finals (estudiants i professors a nivell local) i realització de webinars temàtics.
  • O3: Augmentar les competències de més de 2.450 docents perquè puguin impartir classes en línia de més qualitat que abordin l’atracció, la interactivitat i el progrés acadèmic dels estudiants. El marc de gestió de el projecte consta de 7 activitats, 4 reunions de consorci, accions de seguiment i avaluació i un component de comunicació i difusió coherent.

A la fi de el projecte, es finalitzaran 5 productes intel·lectuals (en anglès i en els 4 idiomes de el projecte: francès, espanyol, noruec, romanès) i es difondran en forma de cursos d’aprenentatge electrònic de lliure accés:

  • IO1 – E-learning “Foment de l’autoconfiança per a la comunicació online”
  • IO2 – E-learning “Gestió d’aules interactives en línia”
  • IO3 – E-learning “Gamificar l’aula en línia”
  • IO4 – E-learning “Disseny instruccional per a l’aprenentatge en línia”
  • IO5 – E-learning “Avaluació i comentaris dels estudiants en l’entorn en línia”

El projecte ha estat dissenyat com una resposta a les necessitats de formació i aprenentatge digital dels professors dels 4 països socis i reflecteix l’interès i l’enfocament estratègic cap a la innovació, el desenvolupament de continguts d’aprenentatge d’alta qualitat dels socis de l’consorci i els seus objectius estratègics d’associació dins el Programa Erasmus +.

Personal associat al projecte:

Laia Alguacil Mir (UAB, TESR), Aleix Barrera (PM, UAB), Georgeta Ion (Coord. UAB), Cristina Mercader (UAB), Georgiana Moldoveanu (CNNG) Mihaela Tabacaru (NS), Adelaide Katerine Tarpan (General Coord. RAA), Jennifer Walsh (SUCCUBUS).

OD 04 – Quality education

Comparteix a les xarxes: