Reunió amb la Seremi d’Educació amb motiu del projecte AECID a Coyhaique (Xile)

logo1seremi
Activitats

El passat dimarts 5 de juliol tres de les institucions que estan portant a terme el projecte de l’AECID “·Desenvolupament i enfortiment de l’educació al municipi de Coyhaique (Xile)” van mantenir una trobada amb la Sra. Teresa Calvis, Secretària Regional del Ministeri d’Educació de Xile.

A la reunió hi participaren Oscar Prieto (Direcció d’Educació de la Municipalitat de Coyhaique), Sebastián Sánchez (FIDECAP, Xile) i Joaquín Gairín y José Luís Muñoz (Universitat Autònoma de Barcelona), que van donar a conèixer a la Seremi d’Educació el moment actual en el que es troba el projecte, en el seu quart any d’execució, al mateix temps que es presentà la proposta d’organització del “Congreso Internacional en Educación y Municipios” que tindrà lloc a Coyhaique el pròxim mes d’octubre.

Per a Joaquín Gairín, coordinador general del projecte, “el Congrés suposarà una autèntica oportunitat per a debatre i reflexionar sobre el paper que juguen els municipis en matèria educativa, així com per a posar sobre la taula els reptes i desafiaments que afronten les comunitats educatives en l’àmbit local”. També va voler destacar la seva voluntat de que els centres educatius i professionals de l’educació “presentin les propostes i experiències interessants que estan desenvolupant en la pràctica  i que, sense dubte, possibilitaran un espai ric de coneixement pedagògic al servei de l’educació i la societat”.Durant la setmana del 4 al 8 de juliol, el projecte ha avançat en el seu objectiu anual d’articular xarxes autònomes de formació i millora educativa entre les escoles de la comuna de Coyhaique. Així, s’han configurat tres grups de treball amb directius de diferents centres educatius que treballen temàtiques vinculades a qüestions de desenvolupament curricular, de promoció de la lectura i de millora de les relacions en els mateixos. En paral·lel, van continuar les visites i el treball en els centres educatius, tal i com s’ha estat desenvolupant des de l’any 2008. (Veure fotos)

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies