Reconeixement de l’Agència Protecció de la Salut en els premis CHIESI en Gestió Sanitària

Logo_APS
Comunicació

El projecte “16 Comunitats de Pràctica de l’Agència de Protecció de la Salut. 166 persones treballant en xarxa” ha rebut un Accèssit en l’edició 2011 dels premis CHIESI en Gestió Sanitària, distinció que és tot un reconeixement a la tasca desenvolupada pels professionals d’aquesta organització en els darrers anys.

B·Salut, com a organització no lucrativa, és una plataforma neutral, oberta i multidisciplinària, formada per persones dedicades a la gestió clínica i interessades en el progrés i innovació de les organitzacions sanitàries. En aquest sentit, planteja amb caràcter anual el premi CHIESI, l’objectiu del qual és facilitar i fomentar el benchmarking d’experiències d’excel·lència innovadores en gestió sanitària, promovent, d’una manera visual, la difusió de la pràctica.

L’equip de gestió del Coneixement de l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya va iniciar la seva tasca en la creació de 6 Comunitats de Pràctica experimentals l’any 2008. L’objectiu que tenien els professionals era canviar la forma de treballar, clàssica i compartimentada, on el treball col·laboratiu sempre restava en un segon terme. L’any 2009-2010 va ser el primer any en el que van començar amb un treball seriós, creant-se 12 comunitats de pràctica, en les quals hi participaven més de 115 persones, 91 de les quals eren membres purs, i 24 col·laboradores. L’any 2011, el projecte està consolidat, tenint 15 comunitats de pràctica actives, essent 10 noves, i 5 continuïtat de l’any anterior, i que involucren a 107 persones, 83 participants a la comunitat, 10 moderadors i 14 col·laboradors. D'un total de 800 treballadors i treballadores de l'Agència de Protecció de la Salut, participen a les comunitats a l'entorn de 150.

L’Equip de Desenvolupament Organitzacional, interessat en l’estudi dels processos de creació i gestió del coneixement, va iniciar en l’any 2010 la seva col·laboració amb l’APS amb l’objectiu d’analitzar el funcionament de les comunitats de pràctica. Concretament, es pretén:

1. Delimitar i analitzar els factors d’èxit de les comunitats de pràctica existents i crear un mapa de bones pràctiques que permeti la seva exportació a altres contextos de l’administració.

2. Concretar protocols d’actuació per generar un model d’intervenció;

3. Delimitar estàndards de qualitat que orientin la proposta de processos d’autoavaluació per a la millora.

L’EDO valora molt positivament aquesta col·laboració, i a través d’aquestes línies vol animar a l’Equip de Gestió del Coneixement de l’APS a seguir amb empenta el seu projecte, al mateix temps que els felicita pel reconeixement aconseguit.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies