Organitzacions Líders pel Coneixement i l’Aprenentatge

cejfeedo
Activitats

La Jornada va aplegar a més de 350 assistents provinents de l’administració pública i l’empresa privada interessats en la gestió i direcció del coneixement, element que ha esdevingut la peça clau del segle XXI per a aquelles organitzacions que busquen l’eficiència i eficàcia

El proppassat 12 de maig va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) la I Jornada CEJFE/EDO “Organitzacions Líders pel Coneixement i l’Aprenentatge”, organitzat conjuntament pel CEJFE i l’Equip de Desenvolupament Organitzacional (SGR2009-397) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La realització d’aquesta activitat s’emmarca dins de les diferents activitats de col·laboració que porten a terme ambdues institucions. Entre aquestes es pot destacar la organització, el passat 2010, del I Congrés Internacional EDO “Noves Estratègies Formatives per a les Organitzacions”, del qual ja està prevista una segona edició el mes de maig de 2012. També destaca la col·laboració en el projecte “Anàlisis de Procediments per a la creació i gestió del coneixement mitjançant comunitats de pràctica professional a l’Administració Pública” del qual també n’és partícip l’Agència de Protecció de Salut (APS) de la Generalitat de Catalunya i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

La Jornada va aplegar a més de 350 assistents provinents de l’administració pública i l’empresa privada interessats en la gestió i direcció del coneixement, element que ha esdevingut la peça clau del segle XXI per a aquelles organitzacions que busquen l’eficiència i eficàcia. En aquest sentit, la jornada es va estructurar entorn de una taula rodona, coordinada per Cristina García Revaliente (Directora de Formació de AEFOL/EXPOLEARNING) en la qual van participar ponents provinents d’empreses de reconegut prestigi nacional i internacional. Podem parlar, així, de Cristina Rodríguez-Morcón Enríquez (Uria & Menéndez); Laura Casado Alarcón (Cuatrecasas, Gonçalves Pereira); Josep Palet Pujol (Deloitte); Maria Salamero Sansalvadó (ADN-Agbar); Andrés Bauzá Ortúñez (Asepeyo) i Javier Perera de Gregorio i José Miguel Tudela Olivares (Enagás). 

Cal destacar també la presència de Esteve Almirall Mezquita que va realitzar la ponència “La innovació oberta (Open Innovation) en el sector públic”, i on va plantejar, sota un escenari en el que s’incrementen el nombre de serveis i disminueixen els recursos, la necessitat de reinventar el paper que juguen els serveis públics, amb independència que la provisió dels mateixos es faci de manera directa per les organitzacions governamentals o per proveïdors de serveis. En qualsevol cas, Almirall creu que el govern no ha de ser un expenedor de serveis, sinó un gestor de plataformes.

També va emprar-se la jornada com a excusa per a difondre el llibre “Handbook of Research on Communities of Practice for Organizational Management and Networking”, editat per Eduardo Bueno i Olga Rivera, i els resultats del I Congrés Internacional EDO a càrrec del Dr. Joaquín Gairín.

Accés a les ponències completes a través del següent vincle: http://www.cejfe.tv/skin/edo2011.aspx

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies