Nova Publicació de Miquel Àngel Essomba

119-MAESSOMBA
Publicacions

Dioses en las Aulas. Educación y diálogo interreligioso. És el suggerent títol de la nova obra de M.A. Essomba i J.L. Álvarez en la que analitzen la diversitat religiosa i les seves implicacions en els centres educatius.

El llibre proporciona una visió de conjunt de les dimensions, condicionants i implicacions de la diversitat religiosa per als centres i programes educatius, per la qual cosa realitza una aportació potencialment significativa en diferents àmbits:

1) en estrats d’exercici polític-educatiu, donant suport al disseny d’espais educatius interreligiosos en societats de composició identitària heterogència;

2) en el nivell de l’acció educativa, contribuint a la reelaboració del pensament pràctic a partir de directius teorico-pedagògiques, organitzatives i curriculars associades a la construcció de l’escola interreligiosa; i

3) en els estaments de recerca educativa, subministrant consistència a les teories que fonamenten l’actuació educativa en entorns de diversitat religiosa.

Fins ara no es disposava en llengua castellana d’un llibre d’enfocament multidimensional sobre aquest àmbit temàtic: per primera vegada es presenta una obra col·lectiva que, amb una mirada global, condensa els reptes que la diversitat religiosa planteja en els escenaris educatius.

Miquel Àngel Essomba és Doctor en pedagogia, màster en psicologia de l'educació i postgraduat en pedagogia intercultural. Professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director del Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat (2008-2012), President de Linguapax, Director del grup d'investigació ERIC (Equip de Recerca en Interculturalitat i Immigració a Catalunya), Consultor de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en temes d'educació i diversitat cultural. Ha estat director de formació de formadors en educació intercultural del Consell d'Europa i expert en temes de diversitat i educació de l'OCDE. Ha estat Visiting Research Fellow de l'Institute of Policy Studies in Education de la London Metropolitan University i professor visitant de nombroses universitats europees i llatinoamericanes.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies