Llançament pàgina web Programa ALFA III

Bandera UE
Altres

La web es converteix en una finestra dels 51 projectes que es desenvolupen en el marc d’aquest programa i que afavoreixen l’equitat i cohesió social a América Llatina. L’EDO es vincula a aquest programa a través del projecte ACCEDES.

El programa de cooperació entre institucions d’educació superior de la Unió Europea i Amèrica Llatina – ALFA III publica la seva nova pàgina web que pretén ser un portal per a què participants, beneficiaris i persones interessades en la creació d’un sistema d’educació superior més inclusiu puguin trobar informació rellevant sobre projectes finalitzats i en curs del programa. En aquest sentit, la web descriu els principals objectius dels beneficiaris i els resultats de cada projecte, considerant a més informació rellevant tant per a l’acadèmia, el sector privat, els governs com el públic en general. Les principals característiques del nou portal són:
- Contingut orietntat a resultats
- Mapa interactiu de resultats
- Comentaris dels beneficiaris
- Altres fonts de finançament
- Versió en anglès, espanyol i portuguès

La web oficial és: www.alfa3programme.eu/es/

L’Equip EDO-UAB està vinculat al programa ALFA III a través del projecte ACCEDES “L’accés i l’èxit acadèmic de col·lectius vulnerables en entorns de risc a Llatinoamèrica”. El projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb altres 12 universitats (participant, a més, 11 institucions més d’un total de 22 països), té com a principal objectiu la millora dels nivells d’inclusió i permanència de col·lectius poc afavorits o vulnerables a les universitats d’Amèrica llatina. Aquest propòsit es concreta en tres objectius:

1) Afavorir l’accés i permanència de col·lectius desafavorits en Institucions d’Educació Superior (IES);
2) Contribuir al desenvolupament de la inclusió a les IES;
3) Promoure xarxes institucionals centrades en la inclusió universitària.

El projecte, la planificació del qual és a tres anys, pretén concretar i desenvolupar una metodologia que afavoreixi la incorporació i permanència exitosa de col·lectius desafavorits a través d’accions i pans de desenvolupament organitzacional. Es compta, per a fer-ho, amb una xarxa de suport i ajuda mútua que orientarà l’adopció de les mesures més pertinents, la seva disseminació i posterior institucionalització.

A més de la UAB, que actua com a institució coordinadora, participen la ESC Rennes School of Business (França) i la Università di Bergamo (Itàlia) per part d’Europa. A nivell d’Amèrica Llatina algunes de les institucions participants sén: Universidad Católica de Argentina (Argentina), Universidad Católica de Bolivia (Bolívia), Universidad de Talca (Xile), Universidad de Cienfuegos "Carlos Rafael Rodríguez" (Cuba), Universidad Católica de Paraguay (Paraguai), Universidad Católica del Perú (Perú), Universidad ORT Uruguay (Uruguai), Universidad de los Andes (Veneçuela), Universidad Autónoma de Tabasco (Mèxic) i la Universidad Especializada de las Américas (Panamà). Cal considerar, així mateix, que el projecte ha rebut el suport de l’Organització d’Estats Iberoamericans, el Ministeri d’Educació de Uruguai, el Ministeri d’Educació de Cuba, la RedAGE i diverses Universitats d’àmbit Iberoamericà.

L’Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO) de la UAB té experiència en el desenvolupament de projectes d’àmbit europeu, havent participat en projectes de les convocatòries Erasmus, Asialink, Leonardo i Comenius. Al seu torn, ha desenvolupat altres projectes en col·laboracio amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional vinculats amb activitats de desenvolupament universitari i educatiu en l’àmbit d’Amèrica Llatina. Entre ells, destaquen per la seva envergadura i capacitat d’influència la Red de Apoyo a la Gestión Educativa – RedAGE (http://www.redage.org ) que involucra a més de 300 universitats d’àmbit iberoamericà vinculades amb la gestió educativa i el “Projecte de suport i enfortiment educatiu en gestió directiva i competències professionals a la Municipalitat de Coyhaique – Xile (http://blogs.uab.cat/coyhaique/)

Per més informació sobre el projecte consultar: http://edo.uab.cat/accedes

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies