Laia Vila finalista de la 7a edició del concurs “Tesi en 4 minuts”

El 7 de maig es va celebrar la final del concurs “Tesi en 4 minuts”, en el qual es planteja el repte als estudiants de doctorat de presentar la seva tesi doctoral en un temps màxim de quatre minuts.

Laia Vila, membre del CRiEDO, va presentar la seva tesi titulada “Anàlisi del tractament de la inclusió a les Facultats de Ciències de l’Educació de les Universitats Catalanes” davant del jurat, format per un representant del Vicerectorat de Recerca, un representant del Vicerectorat de Comunicació i Cultura, la vicerectora de Relacions Internacionals i de Política Lingüística, la directora de l’Escola de Doctorat i per investigadors de la UAB i membres de la Junta Permanent de l’Escola de Doctorat. 

La tesi és un anàlisi sobre quin és el tractament que es fa de la inclusió i de l’atenció a la diversitat a les Facultats de Ciències de l’Educació de les Universitats Catalanes, que és on es formen els futurs professionals de l’educació, els quals es convertiran en referents socials per les noves generacions oferint-los models socials i educatius a seguir. Per tant seran, en un futur proper, responsables en gran part de la construcció d’una societat inclusiva i cohesionada.

La recerca dona veu al col·lectiu docent, estudiantil i als òrgans de gestió universitaris a través d’una metodologia qualitativa al voltant de cinc eixos d’anàlisi, que comprenen el context de la inclusió, els col·lectius en situació de vulnerabilitat, les polítiques i protocols, els serveis i recursos inclusius, i les pràctiques inclusives a les aules universitàries.

L’anàlisi de les percepcions i experiències dels diferents col·lectius servirà com a punt de partida per poder generar propostes que millorin la situació actual en matèria d’inclusió universitària.

Pots veure de nou la final aquí.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies