El passat 31 de gener, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) va acollir el Fòrum Educació Musical al s. XXI, un esdeveniment centrat en l’avaluació no només com a valoració del resultat final, sinó també com a eina per observar i comprendre el procés creatiu.
El fòrum va comptar amb la destacada participació del professor Joaquín Gairín, director del CRiEDO, qui va oferir la ponència de cloenda titulada “Posicionaments polítics i ètics de l’avaluació centrada en els estudiants”. Durant la seva intervenció, el professor Gairín va abordar els nous enfocaments sobre l’avaluació, la personalització dels aprenentatges i la coordinació del procés formatiu a nivell institucional.
Gairín va destacar la importància de l’avaluació autèntica i les seves característiques, subratllant la possibilitat i realitat de l’avaluació formativa. La personalització dels aprenentatges va permetre aprofundir en els plantejaments metodològics que faciliten la personalització de l’avaluació, l’atenció a la diversitat i l’acompanyament que poden oferir els models de tutoria integrada en el currículum.
Finalment, es va remarcar la dependència dels processos de coordinació de la col·laboració professional com una necessitat i oportunitat, destacant les metodologies i condicions que fan possible el treball col·lectiu.
Més informació aquí.