Finalitza l’estada formativa per a directius xilens

10_ME_Chile
Formació

Avui finalitza la fase presencial de la passantia “Els directius com agents de canvi” que organitzen conjuntament FideCap i l’EDO amb el suport del MinEDUC de Xile.

El procés de reforma educativa xilè dona suport a que els equips directius i directors es perfilin amb un net lideratge pedagògic i amb una orientació a ser i actuar com a agents de canvi. Això implica una clara decisió cap a la consecució de índex significatius de qualitat en el servei educatiu que les organitzacions escolars ofereixen.

En aquest context pren sentit pensar en els directius com a dinamitzadors d’un canvi institucional que aconsegueixi organitzacions capaces d’aprendre de les seves disfuncions i millorar el seu nivell de desenvolupament.

La passantia que s’ofereix s’orienta a directius en exercici. La fase presencial del programa s’ha desenvolupament a Barcelona, entre els dies 1 i 26 de novembre de 2011, a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El programa reposa sobre quatre pilars temàtics
- Els centres educatius com organitzacions en camí d’aprenentatge
- La direcció de persones i el lideratge escolar
- Els directius com agents de canvi
- Els directius i la gestió del currículum

La passantia està finançada íntegrament pel Ministeri d’Educació de Xile i la organitzen conjuntament l’Equip de Desenvolupament Organitzacional i FideCap. Ambdues institucions tenen ja un important historial de cooperació tant en activitats de formació de directius com en el desenvolupament de projectes de cooperació entre Espanya i Xile.

Per al pròxim any 2012 està prevista la realització d’una nova edició de la passantia. Per a més informació visitar la web de FideCap (http://www.fidecap.cl/ ).

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies