Entregada la memòria final el projecte finançat pel CSD

14_csd
Recerca

L’equip EDO va presentar el passat dia 30 de desembre la memòria del projecte finançat pel Consejo Superior de Deportes titulat “Prevenció d’actituds intolerants en les competicions esportives escolars. Construcció i difusió d’un codi de conducta”

El propòsit del projecte realitzat ha estat identificar les problemàtiques i causes de l’intolerància a l’esport escolar a través de la realització d’un estudi de camp en diverses comunitats autònomes de l’estat espanyol.

De la anàlisis de la situació, que ha comptat amb recollida de dades tant quantitatives com qualitatives, s’ha elaborat un codi de conducta per a les competicions esportives escolars, que es difon per a la seva utilització pedagògica en escoles, federacions, clubs i associacions esportives. És necessari puntualitzar que l’estudi es centra en l’ensenyament obligatòri (de 6 a 16 anys).

El codi de conducta no pot resoldre per si mateix el problema, però fomenta processos formatius i de desenvolupament d’actituds i valors que tots esperem que siguin presents en l’esport; també, el rebuig a totes aquelles actituds violentes que tant els esportistes com el públic que assisteix a les activitats esportives manifesten en ocasions.

És important destacar la participació activa en el projecte de membres de la Universidad de Granada, la Universidad de Castilla y León i la Universitat de Lleida.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies