Concessió de projecte ALFA III

54-ALFA
Proyectos

La UAB signa, en el marc de la convocatòria ALFA III, un contracte amb la Comissió Europea per valor de 899.062€ per al desenvolupament del projecte “L’accès i l’èxit acadèmic de col·lectius vulnerables en entorns de risc a Amèrica Llatina”, que coordinarà l’Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO), encapçalat pel Dr. Joaquín Gairín Sallán.

El passat mes de desembre la Rectora de la UAB va signar el contracte de col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Comissió Europea per a la concreció del projecte ACCEDES “L’accés i l’èxit acadèmic de col·lectius vulnerables en entorns de risc a Amèrica Llatina”, el pressupost del qual és de 1.123.827€, dels que la Comissió Europea finançarà 899.062€. El projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb altres 12 universitats (participant, a més, 11 institucions més d’un total de 22 països), té com a principal objectiu la millora dels nivells d’inclusió i permanència de col·lectius poc afavorits o vulnerables a les universitats d’Amèrica llatina. Aquest propòsit es concreta en tres objectius:

1) Afavorir l’accés i permanència de col·lectius desafavorits en Institucions d’Educació Superior (IES);
2) Contribuir al desenvolupament de la inclusió a les IES;
3) Promoure xarxes institucionals centrades en la inclusió universitària.

El projecte, la planificació del qual és a tres anys, pretén concretar i desenvolupar una metodologia que afavoreixi la incorporació i permanència exitosa de col·lectius desafavorits a través d’accions i pans de desenvolupament organitzacional. Es compta, per a fer-ho, amb una xarxa de suport i ajuda mútua que orientarà l’adopció de les mesures més pertinents, la seva disseminació i posterior institucionalització.

A més de la UAB, que actua com a institució coordinadora, participen la ESC Rennes School of Business (França) i la Università di Bergamo (Itàlia) per part d’Europa. A nivell d’Amèrica Llatina algunes de les institucions participants sén: Universidad Católica de Argentina (Argentina), Universidad Católica de Bolivia (Bolívia), Universidad de Talca (Xile), Universidad de Cienfuegos "Carlos Rafael Rodríguez" (Cuba), Universidad Católica de Paraguay (Paraguai), Universidad Católica del Perú (Perú), Universidad ORT Uruguay (Uruguai), Universidad de los Andes (Veneçuela), Universidad Autónoma de Tabasco (Mèxic) i la Universidad Especializada de las Américas (Panamà). Cal considerar, així mateix, que el projecte ha rebut el suport de l’Organització d’Estats Iberoamericans, el Ministeri d’Educació de Uruguai, el Ministeri d’Educació de Cuba, la RedAGE i diverses Universitats d’àmbit Iberoamericà.

L’Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO) de la UAB té experiència en el desenvolupament de projectes d’àmbit europeu, havent participat en projectes de les convocatòries Erasmus, Asialink, Leonardo i Comenius. Al seu torn, ha desenvolupat altres projectes en col·laboracio amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional vinculats amb activitats de desenvolupament universitari i educatiu en l’àmbit d’Amèrica Llatina. Entre ells, destaquen per la seva envergadura i capacitat d’influència la Red de Apoyo a la Gestión Educativa – RedAGE (http://www.redage.org ) que involucra a més de 300 universitats d’àmbit iberoamericà vinculades amb la gestió educativa i el “Projecte de suport i enfortiment educatiu en gestió directiva i competències professionals a la Municipalitat de Coyhaique – Xile (http://blogs.uab.cat/coyhaique/ )

Per més informació sobre el projecte consultar: http://edo.uab.cat  

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies