Biblioteca Digital EDO

logoDDD
El grup

L’EDO ha posat en marxa, en col·laboració amb el DDD de la UAB, una biblioteca digital que incorpora las publicacions dels seus membres.

L’EDO-UAB ha estat treballant en els darrers mesos per a posar en funcionament, en col·laboració con el Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Biblioteca Digital del grup. L’objectiu d’aquest espai és oferir en accés obert i gratuït les publicacions desenvolupades per membres de l’equip EDO.

El DDD, Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l’eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada, d’accés obert i interoperable.

El DDD inclou sempre les metadades de descripció del recurs i l'accés al text complet. Una mateixa descripció pot fer referència a un o més fitxers. Volem així, explotar els avantatges de l'emmagatzemament, recuperació i comunicació digital.

Amb el DDD la Universitat Autònoma de Barcelona pretén:
- Augmentar la visibilitat, l’accés, la utilització i l’impacte dels resultats de les investigacions.
- Augmentar la visibilitat dels autors i de la institució.
- Facilitar la cerca a la producció científica, docent i institucional de la UAB des d’un sol dipòsit.
- Oferir a la comunitat universitària una plataforma de publicació dels seus treballs en text complet i accés obert.
- Afegir valor als documents a través de citacions normalitzades, estadístiques de consulta i adreces permanents.
- Assegurar l’accés a llarg termini amb mecanismes de preservació.

Per a l’EDO, a més, la creació de la Biblioteca Digital permet acomplir amb els objectius de visibilitat i transferència dels coneixements generats en els projectes de recerca a la societat en general, i als interessats en les temàtiques de treball del grup en particular. A més, permet donar resposta a les demandes de les darreres convocatòries de projectes de recerca nacionals i internacionals que inclouen com a requisit la publicació en accés obert dels resultats de les recerques realitzades.

Accés Biblioteca Digital EDO: https://ddd.uab.cat/collection/edo

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies