Direcció de centres per a la innovació

74
Formació

Del 9 al 14 de juliol s’ha realitzat a Santiago de Chile la IV sessió presencial del Programa de Formació en Direcció Centres per a la Innovació Educativa que coordina conjuntament la UAB i FIDECAP.

La millora de la qualitat de l’educació escolar està vinculada a diversos elements. Un dels que la condicionen més fortament són les pràctiques professionals dels que tenen al càrrec normatiu i la petició social de vetllar per què el funcionament dels centres escolars i el treball d’aquells professionals que hi treballen acompleixin els requisits d’eficiència i satisfacció, equitat i justícia.

A Xile, els directos i directores d’establiments d’educació constitueixen el grup de professionals que tenen conferida aquesta activitat tant delicada en els nivell educatius no universitaris. Els efectes del seu treball resulten essencials per a la promoció de pràctiques educatives congruents amb els requisits que s’esperen des del Ministeri d’Educació.

Les sessions de treball es van centrar en la promoció de coneixements, habilitats i actituds tendents a utilitzar eficaçment els procediments i les eines pròpies del desenvolupament de les organitzacions educatives. Així com adquirir elements relacionats amb la planificació de plans d’actuació directiva que es centrin en promoure el canvi i la innovació en els seus centres escolars.

L’intercanvi d’experiències i la participació compromesa dels assistents han permès aprofundir en els problemes generals de la organització i direcció de centres educatius.

Els professors encarregats de la formació han estat el Dr. Joaquín Gairín i la Dra. Blanca Patricia Silva.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies