Diplomat per a directius xilens

10_ME_Chile
Formació

La darrera setmana de novembre es va iniciar el Diplomat “Direcció de centres per a la innovació educativa” que organitzen conjuntament FideCap i l’EDO amb el suport del MinEDUC de Xile.

El procés de reforma educativa xilè dona suport a que els equips directius i directors es perfilin amb un net lideratge pedagògic i amb una orientació a ser i actuar com a agents de canvi. Això implica una clara decisió cap a la consecució de índex significatius de qualitat en el servei educatiu que les organitzacions escolars ofereixen.

En aquest context pren sentit pensar en els directius com a dinamitzadors d’un canvi institucional que aconsegueixi organitzacions capaces d’aprendre de les seves disfuncions i millorar el seu nivell de desenvolupament.

El programa de diplomat, basat en metodologia semi-presencial, està dissenyat per a directors en servei, així com aquells que estan interessats en assumier el càrrec, generant-se una planificació fonamentada en set pilars:

- La direcció escolar en els centres educatius
- Els centres educatius com a organitzacions en camí de l’aprenentatge
- Els directius com agents de canvi i lideratge escolar en relació amb la diversitat
- Els directius i la gestió dels plantejaments institucionals
- Els directius i la gestió de recursos en el centre escolar
- Els directius promotors del canvi i la innovació en el context escolar
- Disseny, desenvolupament i execució de projectes d’innovació en l’àmbit escolar

El diplomat està finançat integrament pel Ministeri d’Educació de Xile i l’organitzen conjuntament l’Equip de Desenvolupament Organitzacional i FideCAP. Ambdues institucions tenen ja un important historial de cooperació tant en activitats de formació de directius com en el desenvolupament de projectes de cooperació entre Espanya i Xile.

Per al pròxim any 2012 està prevista la realització d’una nova edició del diplomat. Per a més informació visitar la web de FideCap (http://www.fidecap.cl/ )

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies