Activitat prèvia al II CIEDO 2012

92-Aldanondo
Seminaris

Dilluns 21 té lloc al CEJFE la conferencia “Tot progressant cap a organitzacions veritablement intel·ligents” a càrrec de Javier Martínez Aldanondo

Aprofitant les sinèrgies que crea el Congrés EDO 2012, els organitzadors del Congrés han preparat algunes activitats prèvies per a reflexionar entorn a la gestió del coneixement a les organitzacions. La primera d’elles tindrà lloc el dilluns 21 de maig al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona i comptarà amb la participació de Javier Martínez Aldanondo.

Martínez Aldanondo és un dels millors especialistes en e-learning i gestió del coneixement en el món de parla hispànica. En particular, la seva manera d'entendre aquestes disciplines posa l'accent en la pedagogia i l'aprenentatge per ell mateix, més que en les tecnologies. Martínez Aldanondo pensa que la millor manera d'aprendre és "aprendre fent" (learning by doing), i no memoritzant allò que explica un professor a l'aula. Sovint ell diu: "Tu practica, nosaltres t'ajudem".

Martínez Aldanondo és deixeble de Roger Schank, un dels autors més destacats mundialment en la innovació en l'aprenentatge. Schank, que alhora es va inspirar en el filòsof nord-americà John Dewey, és un acèrrim partidari del learning by doing. Primer, les activitats i, a continuació, podem accedir al coneixement necessari per a realitzar-les. Però hi ha un altre aspecte més important que cal destacar del mestre: la necessitat de proveir l'alumne d'un rol interessant, atractiu, motivador, en les activitats que s'han de desenvolupar. En aquest sentit, un exemple clar pot ser formar part de l'equip d'assessors del president dels EEUU en un curs de macroeconomia.

Martínez Aldanondo ha aplicat totes aquestes idees en els diferents projectes que ha realitzat, tant a Barcelona, com a Xile (on resideix actualment). A la capital catalana va treballar per a GEC, SA (empresa del grup UOC) i a Xile ha treballat com a director de projectes e-learning de Talentus (Serveis en Innovació d'Aprenentatge). Actualment és gerent de la Divisió de Gestió del Coneixement de l'empresa xilena Catenaria.  

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies