La present aportació reconeix així la visió de 37 especialistes de doce països iberoamericans, que parlan de com en els seus IES s’entienden i aplican els drets humans i la inclusió, des de la perspectiva de la justícia social. Les seves aportacions, que han de contextualitzar-se en les particularitats educatives dels seus països (ya presentades en anteriors informes de la RedAGE), presenten els aspectes generals i normativs que afecten a la temàtica, les maneres com s’organitzen l’atenció als drets humans i a les exigències. de la inclusió., algunes experiències significatives i que poden entendre com a bones pràctiques i, finalment, algunes refexions, retos i propostes que fan per al país de referència. La seva orientació és clarament pràctica i es vincula a la trobada anual que la RedAGE va realitzar els dies 8 i 9 de març de 2017 a la ciutat de Sao Paulo (Brasil). Allí, els representants de les organitzacions membres seleccionaron la temàtica pel seu interès actual (con clara vinculació a la millora dels sistemes universitaris), consensuar l’estructura de les aportacions i realitzar un intercanvi de possibles idees sobre la temàtica.
Es cobreix així i com en ocasions anteriors el propòsit fonamental de la RedAGE, com a fomentar l’intercanvi d’experiències, la promoció del coneixement sobre administració i gestió educativa i la reflexió sobre la pràctica de la gestió. La fnalidad última sigue siendo la de millorar el funcionament de les institucions educatives (i, a través d’elles, dels sistemes educatius i del sistema social), procurant-se de qualitat i un instrument per al canvi professional i social.
Tendencias en políticas educativas sobre derechos humanos e inclusión. Implicaciones en la gestión de las instituciones iberoamericanas de educación superior
Any de publicació: 2017
Autoria: Joaquín Gairín Sallán, Cecilia Inés Suárez
Editorial: Santillana