La calidad en educación

Any de publicació: 2003
Autoria: Joaquín Gairín Sallán, Montserrat Casas Vilalta
Editorial: PRAXIS

L’interès per definir la qualitat del sistema educatiu del nostre país s’ha incrementat en els darrers anys i, sobretot, amb l’anunci i la posterior promulgació de la Llei de Qualitat de l’Educació, que pretén resoldre els desajustos que s’han detectat a la LOGSE.

Però el concepte de qualitat educativa o d’una educació de qualitat està subjecte a interpretacions diferents, totes tenyides per diverses concepcions ideològiques que atribueixen a l’educació finalitats també diferents. Què s’entén per la millor educació? Com es mesura la millor educació? Quins són els paràmetres educatius que es valoren i es controlen? Quines són les prioritats educatives per avançar o aconseguir una millor educació per a tothom?

El present text, conscient d’aquesta situació, tracta de facilitar la reflexió i el debat sobre el futur de l’educació a Espanya i presenta reflexions diverses sobre el sentit que a la qualitat donen responsables i exresponsables polítics, sindicalistes, acadèmics i estudiosos del tema. Les seves aportacions, riques i fonamentals, obren un ventall ampli d’interpretacions que, lluny d’augmentar la polisèmia del terme, ajuden a entendre les diferents arestes.

Reflexionar i actuar en una nova societat demana una nova teoria de l’escola, nous models educatius, noves formes organitzatives, professionals amb competències diverses i usuaris més actius. Avançar en aquestes línies es pot considerar la pretensió bàsica d’aquest llibre.

Comparteix a les xarxes: