Aquesta obra apareix en un moment molt complex que ens ha deixat diversos aprenentatges, entre els quals hi ha la importància d’identificar, conèixer, intervenir i millorar els components i les dinàmiques organitzatives.
Les organitzacions educatives no són només simples continents on es desenvolupen pràctiques formatives; sinó que són promotores, facilitadores, potenciadores i estimuladores de la mateixa tasca pedagògica. Si darrerament s’havia associat l’estudi organitzacional a aspectes administratius i de tall burocràtic, la nova realitat ha convertit la disciplina en una autèntica eina per potenciar i facilitar l’acció socioeducativa. El context organitzatiu és part de la solució.
El treball es divideix en 12 capítols agrupats en 4 blocs de contingut: les organitzacions en el context, els components organitzatius, la dinàmica organitzativa i, finalment, alguns aspectes diferencials com les organitzacions socioeducatives i les institucions universitàries.
L’obra revisa, aprofundeix, sistematitza i amplia l’anàlisi dels components bàsics dels centres educatius com a organització. Per això, pot resultar d’interès a estudiants de les diferents carreres d’educació, professionals i directius de l’educació, experts, investigadors i a totes les persones que han convertit l’organització dels centres educatius en el centre de la seva tasca professional.