Multiplier Event del projecte Interstice a Sabadell

Data de la trobada científica: 19/11/2022

El 19 de novembre a les 15:30 es presentarà a l’Espai Cultura de Sabadell les activitats vinculades al desenvolupament d’Interstice.

El 19 de novembre la Dra. Sílvia Blanch (ERIFE) i la Dra. Gemma París (CRiEDO)  compartiran en el multiplier event el desenvolupament del projecte Interstice. Encounters between artists, children and educators, mostrant alguns dels resultats intel·lectuals que estan creant amb els socis del Regne Unit, Itàlia, Noruega i Catalunya. Principalment, explicaran com des de la UAB han desenvolupat la recerca per avaluar la metodologia d’aprenentatge entre iguals entre artistes i mestres dissenyada entre el teatre LaSala de Sabadell i la universitat de Stavanger (Noruega). També mostraran com el projecte Interstice ha desenvolupat una formació universitària implicant artistes professionals d’arts escèniques i visuals en la formació inicial de mestres a la UAB i a les altres universitats sòcies per tal d’incorporar experiències estètiques i el pensament artístic en la formació com a educadores. Finalment mostraran un fragment d’un dels documentals audiovisuals que cada soci ha elaborat com a material en obert, amb l’objectiu de compartir les estratègies de col·laboració entre l’àmbit artístic i l’educatiu amb els professionals de les institucions culturals i educatives que assistiran a l’acte.

El projecte pretén incidir en la millora de la formació d’estudiants universitaris desenvolupant-se per ser mestres d’Educació Infantil i d’Educació Primària a l’incorporar experiències innovadores que entrellacen l’art i l’educació a través de l’aprenentatge col·laboratiu entre estudiants, artistes, mestres i nens. Aquestes innovacions promouen experiències creatives artístiques inclusives a universitaris per incidir en la població infantil, especialment a aquelles més vulnerables i que tenen menys oportunitats d’experimentar propostes de qualitat. L’artista i co-IP del projecte exploraran els vincles i contaminacions entre l’art i l’educació, que permeten la co-creació d’aprenentatge entre iguals. Presentarà l’Espai C, com un projecte pioner que constitueix els punts de partida de la idea original del projecte INTERSTICE. Es donaran a conèixer els principals objectius dels projectes INTERSTICE, i es parlaran d’alguns resultats preliminars i avenços dels resultats intel·lectuals.

Tota la informació de l’activitat aquí.

Més informació del projecte a la pàgina oficial.

Comparteix a les xarxes: