Transversalitat de la tutoria en la formació integral de l’alumne

42-DiegoCastro
Conferències

El professor Diego Castro, de l’equip EDO de la UAB, serà l’encarregat d’inaugurar el VI Congrés sobre tutoria acadèmica que convoca i organitza l’Institut Politècnic Nacional de la ciutat de Mèxic entre els dies 30 de novembre i 2 de desembre; més concretament en el Centre cultural “Jaime Torres Bodet”

L’IPN és una institució de referència no únicament a Mèxic, sinó a tota Amèrica Llatina, tenint actualment una matricula de nivells superior, mitjà superior i postgrau superior als 135.000 alumnes, als quals s’hi han de sumar també els que estudien a distància.

El Congrés de 2011 té una matricula pròxima a les 600 persones entre assistents, experts, ponents, comunicants, etc.. El tema principal d’aquesta ocasió és la “Transversalitat de la tutoria en la formació integral de l’alumne”. Fa 5 anys, el 2007, el professor Castro ja va estar convidat per la Directora del Programa Institucional de Tutories (PIT) de l’IPN, la Dra. Rocío Huerta, i va dictar també en aquella ocasió la conferència inaugural.

En aquesta ocasió la conferència inaugural porta per títol “Consideracions, conceptes i enfocs entorn a l’acció tutorial en les institucions educatives europees”, i pretén 1) presentar les novetats en l’àmbit de la tutoria integrada, 2) debatre sobre algunes experiències desenvolupades en el context de l’EEES i, 3) reflexionar sobre els substrats pedagògics de l’enfoc de tutoria integrada i les seves diverses aplicacions.

La relació de membres de l’EDO amb l’IPN és àmplia, destacant el període 002-2006 quan des de la Direcció de Desenvolupament Docent, la directora Dra. Beatriz Trujillo, va encarregar a diferents membres de l’equip CCUC, vinculat a l’EDO, una sèrie de plans i assessories que van se desenvolupats per Carme Armengol, Diego Castro, Mònica Feixas i coordinats per Marina Tomàs. Anteriorment Joaquín Gairín havia estat professor en un Diplomat sobre Formació de Formadors.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies