Reunió de seguiment del Projecte O4VET

El passat 7 de febrer, es va dur a terme una reunió en línia per fer seguiment del projecte europeu O4VET, coordinat per Patricia Olmos i finançat pel programa Erasmus +.

L’objectiu principal d’aquest projecte, anomenat “Orienta4VET – VET: un camí atractiu i viable. Innovant en l’FP a través de processos d’orientació i explorant oportunitats flexibles i diversificades en l’FP”, és millorar l’accés i la permanència dels estudiants en la Formació Professional (FP). Durant la reunió, es va realitzar fer seguiment dels tres resultats clau del projecte:

  • Guia Interactiva per a la Implementació de l’Orientació en l’FP i Estratègies/Accions Tutorial: Destinada a proporcionar eines i estratègies efectives per als orientadors i professors en el camp de l’FP.
  • Mapa Interactiu: Una eina accessible i útil per a orientadors, professors, joves, investigadors, centres educatius i altres agents educatius, amb l’objectiu de millorar la navegació en l’àmbit de l’FP.
  • MOOC: Un recurs de formació innovador que contribuirà al desenvolupament de capacitats dels agents educatius en la implementació d’estratègies d’orientació i acció tutorial.

El projecte O4VET, amb investigadors de l’Instituto Politecnico de Leiria (Portugal), la Universitaet Bremen (Alemanya), la Universitatea din Bucuresti (Romania) i l’Aarhus Universitet (Dinamarca), es centra en quatre objectius operatius crucials:

  • Visibilitzar l’FP en cadascun dels contextos, identificant i analitzant els seus principals problemes i el seu impacte.
  • Identificar les principals barreres de l’FP als territoris i analitzar-ne l’impacte, prenent com a indicadors de referència el desenvolupament personal, educatiu/formatiu, empresarial i/o productiu del territori, sociolaboral o socioprofessional.
  • Explorar la potencialitat i la viabilitat de vies alternatives que facilitin la diversificació i flexibilitat d’accés oportunitats a l’FP (o el reingrés educatiu/formatiu per itineraris professionals).
  • Implementar estratègies d’orientació i acció tutorial adequades en els itineraris d’FP i analitzar-ne l’impacte.

Amb aquestes iniciatives, el projecte O4VET busca contribuir significativament a l’enfortiment de la Formació Professional a Europa i a millorar les perspectives educatives i professionals dels estudiants amb més dificultats.

Visita la pàgina web oficial.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies