Reunió de coordinació del projecte Orienta4VET a Leiria

Els dies 11 i 12 d’abril es va celebrar una nova reunió internacional del projecte Orienta4VET a Leiria (Portugal) per potenciar l’accés i la innovació en l’FP.

El passat 11 i 12 d’abril, va tenir lloc a Leiria (Portugal), la tercera reunió presencial dels socis dels diversos països europeus — Alemanya, Portugal, Catalunya, Romania i Dinamarca— que constitueixen el consorci del projecte Orienta4VET. Aquest projecte té l’objectiu de millorar l’accés i la finalització dels programes de Formació Professional (FP), alineant les seves línies de treball amb tres de les prioritats específiques del programa KA220-VET: 1) augmentar la visibilitat i atractivitat de l’FP, 2) incrementar la flexibilitat de les oportunitats en FP i 3) contribuir a la innovació en l’FP.

Durant la trobada es van revisar els avenços en tres productes (PR) clau del projecte. El PR1, una guia d’estratègies d’orientació en FP ja completada, valorant-se la incorporació d’experiències representatives en cada context a partir de les propostes fetes pels centres d’FP que hi participen en el projecte. El PR2 va tractar sobre el desenvolupament d’un mapa interactiu que descriu els itineraris de l’FP, essencial per augmentar la flexibilitat i l’orientació dels estudiants. Finalment, el PR3 es va centrar en el desenvolupament d’un Curs Obert en Línia Massiu (MOOC) que inclourà contingut innovador com entrevistes en vídeo i mòduls educatius específics, que ajudaran a reforçar l’orientació i l’atractiu en l’FP.

Els socis del projecte estan compromesos a treballar en estratègies que facilitin l’accés, la continuïtat i la finalització de l’FP, contribuint així de manera significativa a la millora de l’educació professional a escala europea.

Més informació a la web oficial.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies