Millora escolar a partir de la guia d’inclusió

Educacion_Inclusiva
Conferències

María Yolanda Muñoz, membre del grup EDO de la Universidad de Alcalá de Henares participarà en el “Trobada Internacional sobre Educació Inclusiva. Desenvolupament l’aprenentatge i la participació a les Instituciones educatives” el pròxim dia 13 de març.

La generalització de la instrucció bàsica i mitja és cada vegada una preocupació major per als països d’Amèrica Llatina. Així, les diverses iniciatives que apareixen any rere any orientades al desenvolupament de polítiques “quantitatives” (l’educació per a la major quantitat de ciutadans possible) han de complementar-se amb polítiques “qualitatives” de discriminació positiva i suport a aquells col·lectius socials que per la seva vulnerabilitat, econòmica, geogràfica, ètnica o cultural manifesten majors problemàtiques per a accedir a l’educació universitària.

La Trobada Internacional sobre “Educació Inclusiva. Desenvolupament l’aprenentatge i la participació a les Instituciones educatives” que es celebrarà a Santiago de Xile el pròxim dia 13 de març promet ser un espai interessant per a la reflexió conjunta d’experts de diferents països sobre la necessitat de millorar i ampliar l’educació inclusiva en el context iberoamericà. La Trobada comptarà amb la presència de Tony Booth (Universidad de Cambridge), Ignació Figueroa (Universidad Diego Portales, Xile), Roberto Fernández (Universidad de Alcalá, Espanya) i Yolanda Muñoz (Universidad de Alcalá, Espanya, i membre del grup EDO).

Yolanda Muñoz Martínez és doctora en Educació per la Universitat d’Alcalá de Henares de Madrid, i professora ajudant doctor de la UAH en el departament de Didàctica. La seva línea de treball està dirigida a l’anàlisi i desenvolupament d’estratègies de millora de l´Escola des d’una perspectiva inclusiva i metodologies per a donar resposta a la diversitat de l´alumnat de tots el nivells, en el que ha treballat, tant des de la Universitat, com en la pròpia Escola com a Cap d´Estudis en un col·legi públic d’educació Infantil i Primària.

Vincle al programa complet de la trobada:

http://edo.uab.cat/sites/edo.uab.cat/files/Educacion_Inclusiva.jpg

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies