La UAB analitza els reptes de la investigació en Ciències Socials i Humanitats

80-UAB
Institucional

La UAB ofereix, dilluns 26 de març, una interessant proposta per a la reflexió a través de la jornada "Les Ciències Socials i les Humanitats davant els actuals reptes socials". L'esdeveniment pretén analitzar l'impacte local que té la recerca que es duu a terme a nivell europeu i quines són les millors estratègies per a la seva transferència. La jornada tindrà lloc a la sala d'actes del Rectorat, de 9.30h a 18h

La jornada del proper dia 26 de març s'emmarca dins l'activitat de CONNECT-EU Ciències Socials i Humanitats, grup impulsat per les agències catalanes ACC10 i AGAUR i que té com a objectiu donar embranzida a la participació catalana en el 7è Programa Marc de R+D de la Unió Europea.

L'esdeveniment, que comptarà amb la participació d'importants investigadors convidats, servirà alhora per a presentar el nou portal de la Transferència en Ciències Socials i Humanitats de la UAB.

L'acte s'organitza en dos sessions. Al matí la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ana Ripoll, i el vicerector de Transferència Social i Cultural, Bonaventura Bassegoda, seran els encarregats d'inaugurar la jornada, que continuarà amb la intervenció de la representant de la Comissió Europea en Investigació i Innovació, Louisa Anastopoulou i la presentació del document, Communicating research for evidence based policymaking, una guia pràctica d'ajuda pels investigadors de Ciències Socials i Humanitats.

Després d'una petita pausa, es coneixeran dos casos d'èxit de la mà dels seus investigadors, la doctora del Departament de Sociologia de la UAB, Teresa Sordé, i l'investigador de l'ICTA-UAB, el doctor Christos Zografos.

La segona sessió començarà a la tarda amb la presentació del Portal de la Transferència en Ciències Socials i Humanitats de la UAB. En aquesta segona part de la jornada es reflexionarà sobre les millors estratègies per augmentar  la transferència de les universitats a la societat.

El director del PRUAB, Jordi Marquet, exposarà un cas d'èxit, la spin-off SOCOL Tecnologia Social SL, sorgida de l'IGOP. Tot seguit, Sara Jernberg, project manager de la unitat d'Innovació de la prestigiosa Universitat d'Uppsala participarà amb una reflexió al voltant dels espais de col·laboració.

El  final de la jornada arribarà amb la taula rodona "El punt de vista dels investigadors i dels usuaris de la recerca", que comptarà amb la participació de convidats com el Dr. Pere Marqués, el Sr. Jordi Canals, el Sr. Isidre Prat, la Dra. Sònia Sánchez i el Sr. Miquel Angel Vargas, entre d'altres, i que serà moderada pel vicerector de Transferència Social i Cultural, Bonaventura Bassegoda.

Per poder assistir, cal inscriure's abans del 23 de març: http://www.uab.es/servlet/Satellite/qui-som/formulari-d-inscripcio-1239779699947.html?param1=1329895311764

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies