Cinquena trobada general de la xarxa SIRIUS

215_Sirius
Recerca

El 3 i 4 d’abril de 2014 va tenir lloc a Barcelona la cinquena trobada general de la xarxa de política europea SIRIUS.

El 3 i 4 d’abril de 2014 va tenir lloc a Barcelona la cinquena trobada general de la xarxa de política europea SIRIUS. 55 persones de 17 països europeus diferents van assistir a aquesta productiva trobada, que va ser molt útil per plantejar el futur de SIRIUS després de 2014, quan la xarxa començarà a avançar sense el suport de la Comissió Europea. Per aquesta raó, algunes de les sessions van anar orientades al debat sobre les futures línies de finançament.

A més a més, els socis de SIRIUS van tenir temps per coordinar-se per a l’organització de diferents activitats que es realitzaran el 2014: trobades nacionals, la convenció final, i activitats relacionades amb la diversitat del professorat, entre d’altres.

Durant la trobada es va fer una reunió paral·lela a l’Hospitalet de Llobregat amb els responsables polítics que formen part de la xarxa SIRIUS, coordinats per la Liesma Ose. La Diana Jablonska, representant de la Comissió Europea a la reunió, va presentar breument els punts que, segons la perspectiva de la comissió, són claus per involucrar els representants polítics en aquest tipus de xarxa. Aquesta reunió va començar amb la visita a una escola amb un programa innovador de música. Després d’aquesta visita, els participants van tenir temps de debatre sobre l’estratègia que SIRIUS hauria de plantejar per tenir un impacte real a nivell polític.

Aquesta cinquena trobada general estava relacionada amb un seminari temàtic previ que es va desenvolupar també a Barcelona el dia abans, el 2 d’abril. El tema principal era la Governança Escolar i els 24 participants van poder debatre sobre les diferents estratègies de Governança Escolar existents en els seus respectius països. Aquests intercanvis es van enriquir amb les presentacions de quatre ponents: Jens Schneider, Nafisa Yeasmin, Hanna Siarova i Jordi Collet. Al final tots els participants van visitar una escola amb un projecte de comunitat d’aprenentatge. 

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies