Workshop del projecte UrBIOFuture a Brussel·les

Data de la trobada científica: 26/06/2019

El 26 de juny se celebrarà el Workshop del projecte UrBIOfuture per detectar les necessitats educatives de la bioeconomia europea.

El proper 26 de juny tindrà lloc a Brussel·les el Workshop del projecte UrBIOfuture, on Dulce Tienda  i Aleix Barrera, hi assistiran com a membres del Grup EDO, junt a una trentena de professionals lligats a la indústria de base biològica dins el marc del projecte europeu UrBIOfuture, cofinançat per la Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU) en el marc del programa Horizon 2020.

El projecte, liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l’ajuda del Grup EDO, va començar el maig de 2019 amb l’objectiu d’impulsar l’educació europea en bioeconomía a través de la creació de carreres universitàries, nous programes formatius i activitats d’investigació en un sector en ple auge.

La jornada, organitzada per CTA, entitat associada al projecte, té com a objectiu detectar les necessitats formatives del sector de la bioeconomia europea. Els resultats extrets de la sessió serviran per poder completar les anàlisis que està desenvolupant UrBIOfuture sobre les bretxes existents entre l’oferta educativa europea i les necessitats de les empreses del sector de base biològica. Aquesta bretxa educativa és un dels desafiaments marcats per la Comissió Europea pel desenvolupament de la bioeconomía, ja que es requereix un perfil nou que creua els límits dels sectors industrials existents i que involucra a altres disciplines acadèmiques.

Per tal d’assolir l’objectiu de la jornada, els participants es dividiran en quatre taules de treball en les que es discutiran les competències necessàries per la digitalització del sector; les habilitats toves per a la innovació i l’emprenedoria; i les competències bàsiques en Bioeconomía Circular, tant per perfils tècnics com per perfils de desenvolupament de negoci, màrqueting i comunicació.

Per a més informació sobre el projecte UrBIOfuture, cliqui aquí.

Comparteix a les xarxes: