Reunió de coordinació del projecte ORACLE a Barcelona

Imagotipo CRIEDO
Data de la trobada científica: 10/04/2019

El 10, 11 i 12 d’abril tindrà lloc la 4ª trobada de coordinació general ORACLE.

A la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de l’Educació s’hi celebrarà la 4ª trobada de coordinació general de l’ORACLE (Observatorio Regional para la Calidad de la Equidad en la Educación Superior), des del dimecres 10 d’abril fins el divendres 12.

El projecte ORACLE pretén ser un espai per a l’intercanvi d’experiències, l’elaboració d’estudis i la proposta de línies d’actuació enfocades a la millora de la inclusió i l’equitat en les institucions d’educació superior d’Amèrica Llatina. El focus d’anàlisi són els estudiants, el personal d’administració i serveis i el professorat que forma part de les institucions analitzades. En la seva fase inicial, componen l’observatori 30 institucions d’Amèrica Llatina, i participen com a associades 5 universitats europees. Aquest projecte té una durada de 36 mesos, iniciant-se el 2016 i finalitzant aquest 2019.

Està previst que durant la trobada es realitzin sessions de treball que permetin avançar en els objectius propis del projecte, on hi participaran de forma activa els representants institucionals que formen part del projecte des dels seus inicis.

El dimecres s’inicia la trobada, amb la benvinguda, l’exposició del seguiment i els avenços del projecte i la planificació d’actuacions i compromisos del 3r any. Després del descans, la jornada seguirà amb dues conferències: “Cultura universitària d’Equitat. Idees per a una primera aproximació” de la mà de Marcia Lopes Reis (UNESP) i Sebastián Donoso (UTAL) i “Gestió administrativa i econòmica del projecte” d’Aleix Barrera Corominas (UAB). Per tancar la jornada es faran activitats de coordinació bilateral entre els socis del projecte i un sopar col·lectiu.

A la segona sessió es treballarà el disseny inicial del model EDO – EES, es crearan els Equips per al Disseny d’Indicadors EDO-EEES fent la posada en comú i la discussió d’indicadors EDO – EEES. Per acabar, es faran activitats de coordinació bilateral entre els socis del projecte.

L’últim dia de la trobada es tractarà l’organització del II Congrés Internacional “Universitat i Col·lectius Vulnerables”. Es traballarà la Cultura d’equitat: EDO-EES + MEDIMEQUM = Model ORACLE; l’aplicació i seguiment d’experiències de Cultura d’equitat; i els compromisos, difusió i reptes del futur.

Comparteix a les xarxes: