Kick-off meeting del projecte Orienta4VET a Barcelona

Data de la trobada científica: 21/07/2022

El 21 i 22 de juliol té lloc a la UAB la reunió de coordinació d’inici del nou projecte europeu Orienta4VET.

La primera trobada dels socis del projecte serveix per enfortir l’esfera social dels membres que hi participaran, així com per a establir les línies generals de treball, ajustar el calendari i acordar els principals aspectes vinculats a la gestió diària del mateix. Hi van participara representants  de la Universitat Autònoma de Barcelona, de IPL – Instituto Politecnico de Leiria  (Portugal), de la UB – Universitaet Bremen (Alemanya), de la Universitatea din Bucuresti (Romania) i d’Aarhus Universitet (Dinamarca).

El projecte “Orienta4VET – VET: an attractive and viable pathway. Innovating in VET through guidance processes and exploring flexible and diversified opportunities in VET”, finançat en el marc del programa Erasmus + i coordinat per Patricia Olmos, té com a objectiu principal tmillorar l’accés a la Formació Professional (FP), així com contribuir a  millorar la permanència dels estudiants amb més dificultats. Els 3 objectius operatius del projecte son:

  1. Visibilitzar l’FP en cadascun dels contextos, identificant i analitzant els seus principals problemes i el seu impacte. Identificar les principals barreres de l’FP als territoris i analitzar-ne l’impacte, prenent com a indicadors de referència el desenvolupament personal, educatiu/formatiu, empresarial i/o productiu del territori, sociolaboral o socioprofessional.
  2. Explorar la potencialitat i la viabilitat de vies alternatives que facilitin la diversificació i flexibilitat d’accés oportunitats a l’FP (o el reingrés educatiu/formatiu per itineraris professionals). Implementar estratègies d’orientació i acció tutorial adequades en els itineraris d’FP i analitzar-ne el impacte.
  3. Implementar estratègies d’orientació i acció tutorial adequades en els itineraris d’FP i analitzar-ne l’impacte. És important treballar les estratègies d’orientació i l’acció tutorial per a la seva implantació i avaluació en FP.

Comparteix a les xarxes: