Conferència internacional del projecte Orienta4YEL

Data de la trobada científica: 27/05/2022

El 27 de maig de 2022 tindrà lloc la conferència final del Projecte Orienta4YEL en modalitat híbrida.

El seu objectiu és debatir els resultats obtinguts del Projecte Orienta4YEL, centrant-se en com fer un seguiment de l’abandonament escolar prematur mitjançant l’orientació” i accions tutorials.

Aquesta conferència s’adreça especialment a professors, formadors, pares, estudiants, acadèmics, investigadors, responsables polítics, representants d’ONGs, responsables polítics i experts en l’àmbit de l’abandonament escolar prematur.

La jornada ajudarà a conscienciar sobre els assoliments que ja s’han aconseguit per prevenir i reduir l’abandonament escolar prematur en el context del projecte Orienta4YEL. L’acte ha d’ajudar a orientar les institucions educatives amb iniciatives destinades a identificar joves en risc d’abandonament escolar amb l’objectiu de prevenció.

La conferència persegueix tres objectius específics:

  1. Compartir mecanismes d’orientació (entesa com a procés d’orientació i orientació de l’aprenent) i accions tutorials que s’entenguin com a mètodes i pràctiques innovadores per promoure l’educació i la formació inclusives i fomentar l’educació dels joves en risc d’abandonament escolar prematur;
  2. Presentar les Estratègies d’actuació que s’han dissenyat en el context del projecte Orienta4YEL segons un diagnòstic previ, per donar suport a les institucions educatives en la seva tasca de prevenció del risc d’abandonament prematur dels joves en cadascun dels seus contextos específics;
  3. Analitzar i discutir la realitat i les perspectives de l’abandonament escolar prematur a Europa, així com, promoure l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques sobre mesures preventives i d’intervenció per reduir (risc) l’abandonament escolar prematur.

Més informació i inscripció aquí.

Comparteix a les xarxes: