Conferència internacional BIObec

Data de la trobada científica: 30/01/2024

El 30 de gener de 2024 celebrarem en línia la Conferència Internacional de tancament del projecte BIObec.

L’objectiu principal de l’esdeveniment és presentar els resultats del projecte BIObec, seguint el camí des de la detecció de necessitats de bioeconomia regional fins al disseny de respostes en forma de centres educatius de Bioeconomia adaptats a l’ecosistema local d’innovació. L’esdeveniment inclourà aspectes conceptuals i metodològics, solucions operatives, lliçons apreses i més llacunes en recerca i educació per a la Bioeconomia. També serà una oportunitat per debatre possibles iniciatives futures més enllà dels projectes, incloent-hi la col·laboració, la replicació i la implementació dels centres dissenyats.

El projecte BIObec “Preparing the creation of Bio-Based Education Centres to meet industry needs and boost the contribution of the bioeconomy to societal challenges” ha tingut com a objectiu principal la creació d’un marc holístic multinivell per al desenvolupament i establiment de centres que promoguin l’educació en l’àmbit de la bioeconomia. En el desenvolupament d’aquest marc general, es considera la necessitat que els futurs centres siguin flexibles per respondre a les necessitats presents i futures de la bioeconomia així com les necessitats de l’ecosistema on aquestes es troben inserides a escala local, regional o nacional.

Els objectius específics d’aquest projecte eren:

  • Proporcionar una comprensió completa de les necessitats i definir criteris i condicions per als centres de formació en l’àmbit de la bioeconomía per crear ecosistemes dinàmics.
  • Definir els models de disseny i de negoci més eficaços per desenvolupar i establir un centre i les seves activitats educatives.
  • Proporcionar plans de governança, programes d’aprenentatge i avaluació de la viabilitat dels centres.
  • Proporcionar una estratègia de desplegament i un full de ruta per coordinar la implementació dels centres a escala europea i internacional, fomentant l’explotació dels resultats i les col·laboracions.
  • Garantir una co-creació motivada, la participació dels grups d’interès, la difusió i la comunicació.

El projecte BIObec està alineat amb el full de ruta BBI amb l’objectiu d’augmentar la cooperació entre la Bio-Indústria i el sistema educatiu per evitar les mancances de competències en aquest sector. Aquest nou projecte dona continuïtat al projecte UrBIOfuture, que va ser coordinat per EDO-UAB en el període 2019-2020, l’objectiu del qual era identificar quin era el gap existent entre les competències requerides en el sector de la bioeconomia i aquelles que s’ofereixen en les institucions educatives de formació professional i universitàries.

Si està interessat registrat en el següent formulari.

Comparteix a les xarxes: