Reptes educatius del Segle XXI

104_sTUDYaBROAD
Formació

25 professors de la Secretaria d’Educació Pública de Mèxic estaran durant el mes de juliol a la UAB debatent sobre aspectes vinculats a l’educació dels nostres dies

Durant aquest mes de juliol es realitzaran sessions el propòsit de les quals és debatre i apuntar vies de solució davant els desafiaments que ens presenta un món globalitzat, on fenòmens com la creixent movilitat de les poblacions i l’accés a la informació han arribat a una escala desconeguda i no poden restar desatesos en el món de l’escola. Per aquest motiu els objectius marcat són:

- Proporcionar coneixements especialitzats i actualitzats sobre educació i aplicacions didàctiques a l’aulra i el centre educatiu.
- Impulsar la reflexió i la innovació en el camp de les ciències de l’educació i en el de les didàctiques específiques.
- Afavorir l’intercanvi d’experiències entre els participants.

Els focus d’anàlisis fan referència al sistema educatiu, el currículum i a l’organització institucional. EL currículum, com a concreció d’experiències dirigides a la formació dels ciutadans, es considera així com un espai de trobada entre les demandes que la societat realitza al sistema educatiu i les formes d’organització que a nivell institucional adopta.

Més concretament, en el desenvolupament de les sessions es treballaran els següents temes generals:

- Problemàtiques i reptes dels sistemes educatius, relacionant-los amb les problemàtiques educatives que pretenen solucionar.
- Disseny i desenvolupament del currículum, emfatitzant en els enfocaments per competències i en l’ús de les TIC.
- Administració i gestió institucional, focalitzades en els processos de canvi, el treball col·laboratiu del professorat, la gestió per processos, la gestió del coneixement col·lectiu i l’avaluació de resultats i els seus efectes.
- Possibilitats i limitacions de les TIC en educació, proporcionant exemples i eines per a una adequada implementació.
- El desenvolupament professional docent, vinculat al desenvolupament curricular i el desenvolupament organitzacional.
- Posibilidades y limitaciones de las TIC en educación, proporcionando ejemplos y herramientas para una adecuada implantación.
- El desarrollo profesional docente, vinculado al desarrollo curricular y al desarrollo organizacional.

Esta activitat en el marc dels Programes Study Abroad de la UAB que permet als estudiants participar en cursos del Campus de la UAB, realitzant assignatures que s’han pactat prèviament mb les seves institucions

Aquests programes són privats, per a més informació: http://goo.gl/ZIBTW

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies