Projecte HEIDA

315-HEIDA
Projectes

L’EDO participa en el projecte “HEIDA - Data driven decision making for internationalization of higher education”, finançat en el marc de la convocatòria ERASMUS +de la Unió Europea.

Membres de l’EDO, en col·laboració amb l’oficina de relacions internacionals de la UAB, participaran en el desenvolupament del projecte HEIDA, liderat per la Universitat de Koç (Turquia), i en el que també participen socis de ISSBS (Eslovènia) i el British Council (Regne Unit).

El projecte, que tindrà una duració de dos anys, busca donar resposta a dues necessitats: d'una banda, la de generar una eina o plataforma que permeti recol·lectar i compartir dades per a la internacionalització de l'educació superior i, d'altra banda, construir un pont que permeti la comunicació fluïda entre gestors de les institucions, personal acadèmic, personal d'administració i estudiants. Per donar resposta a aquestes necessitats, els dos objectius que es pretén desenvolupar al llarg dels dos anys de durada del projecte són:

O1: crear consciència i capacitar l'alta direcció, els acadèmics i el personal d'administració perquè entenguin el valor de la internacionalització utilitzant dades per a la millora conjunta.

O2: dissenyar, validar i implementar una eina/plataforma que permeti la internacionalització de les activitats de les IES, creant un espai accessible i amigable que contribueixi a entendre la millora institucional a partir de la interconnexió d'activitats i la internacionalització a nivell europeu.

Amb el present projecte s’aporta llum sobre aspectes de la internacionalització que no són tinguts en compte habitualment per les institucions d'educació superior, centrades principalment en la investigació i la mobilitat. En aquest sentit, la nova eina permetrà entendre la internacionalització des d'una vessant multidimensional i comprensiva, considerant les múltiples fites que han d'assolir les institucions d'educació superior, així com les activitats i grups d'interès interns i externs als quals ha de proporcionar informació rellevant sobre la seva activitat.

En línia amb l’anterior, el desenvolupament del projecte inclourà una primera part de recollida de dades i anàlisi en profunditat de la realitat existent, així com de les necessitats concretes sobre les que hauria de donar resposta l'eina. Seguidament es procedirà amb el disseny de la plataforma, i en paral·lel s'implementessin activitats de formació per als principals grups d'interès, buscant la seva complicitat per a l'adopció posterior de la plataforma dissenyada. Finalment, es preveu la realització d'accions generals de promoció i difusió del producte final generat.

Web del projecte: https://heida.ku.edu.tr/about

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies