El professor com a promotor de valors socials i com a formador de persones

30_OMTreviño
El grup

La Dra. Olga Martínez Treviño comença la seva estada post-doctoral a l’EDO per al desenvolupament d’una recerca centrada en la anàlisis del rol dels professors en situacions de conflicte

En el projecte que desenvoluparà la Dra. Martínez durant la seva estada tractarà de aportar llum sobre si els valors socials que promouen els professors es troben implícits en les seves projeccions i accions a l’aula.

Emmarcant el professor com a promotor de valors socials i com a formador de persones, enfoca la seva atenció en la anàlisis dels discurs dels docents a l’aula en les diferents representacions i rols que juga. Es centrarà específicament en el rol professional, i l’impacte d’aquestes interaccions en les relacions interpersonals dels seus alumnes a l’assignatura de educació bàsica “Cívica y ética” de Monterrey (Mèxic)

La investigació s’enfoca, des d’una perspectiva psico-educativa, a la comprensió dels mecanismes d’influència de les pràctiques educatives, les relacions socials i personals dels implicats i la definició de l’acció del docent com a “formador de persones” i “promotor de valors socials”.

S’espera que el projecte permeti dilucidar, a través d’una mostra representativa, quines són les accions adequades que permetin al docent solucionar situacions conflictives, permetent definir plans d’intervenció que ajudin a la millora personal i professional del docent.

Comparteix a les xarxes:

Últimes notícies