El passat 13 de febrer de 2025, Silvia Xanco Grau va defensar la seva tesi titulada “La recreació d’experiències en el punt de venda a través del màrqueting sensorial” a la Sala de Graus (B1/021) de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.
La defensa va tenir lloc a les 11:30 i va comptar amb la presència d’un tribunal compost per la Dra. Nela Filimon (Universitat de Girona) com a presidenta, el Dr. Luis Alberto Seguí (Universidad Internacional de La Rioja) com a secretari, i el Dr. Mario Arias Oliva (Universidad Complutense de Madrid) com a vocal.
La tesi, dirigida per Maria Pilar López Belbeze i Emilio Vizuete Luciano, aborda l’evolució, l’impacte i les aplicacions del màrqueting sensorial. Aquest enfocament innovador utilitza l’estimulació multisensorial (vista, oïda, olfacte, tacte i gust) per influir en les decisions de compra i enfortir els vincles amb les marques i organitzacions.
Silvia Xanco Grau va explorar com el màrqueting sensorial ha evolucionat acadèmicament i s’ha expandit cap a àrees com el neuromàrqueting i el màrqueting turístic. La seva investigació destaca com els estímuls sensorials influeixen en les percepcions i emocions dels consumidors, millorant la satisfacció i augmentant la propensió a comprar, tal com es va observar en un estudi realitzat a Barcelona. A més, va analitzar la implementació pràctica d’aquestes estratègies en comerços minoristes de la ciutat, identificant tres nivells d’adopció i els seus efectes en la fidelització i els resultats comercials.
En un mercat tan dinàmic com l’actual, el màrqueting sensorial es consolida com una eina estratègica per captar l’atenció de consumidors cada vegada més exigents, generar impacte emocional i reforçar les relacions amb les marques i organitzacions.