Workshop en línia del projecte BIObec

Data de la trobada científica: 21/10/2022

El 21 d’octubre se celebrarà un nou taller en línia per a estimular el debat al voltant de l’educació en bioeconomia.

Aquest seminari té com a objectius definir un enfocament més integrat, connectat i més ampli per a la futura implementació de centres formatius de base biològica (anomenats BBEC en el marc del projecte BIObec), explorar l’oportunitat de transferir i replicar els formats BBEC a ecosistemes de bioeconomia territorials addicionals i implicar membres addicionals de l’IRWG (Implementation and Replication Working Group). Aquest grup és bàsic per a la futura implementació dels BBEC, ja que participarà en les iniciatives del projecte aportant inputs que permetin concretar la seva estructura i funcinoament, al mateix temps que facilitarà la replicació de l’experiència de BIObec més enllà del projecte.

El projecte BIOBec busca promoure la formació en bioeconomia. Proposa un marc que fusiona la idea tradicional d’un centre de formació amb la d’un node de coneixement. El projecte establirà centres formatius de base biològica (BBEC per les sigles en anglès) de diversos nivells per actuar com a nodes de coneixement que disminueixin les bretxes entre institucions acadèmiques, estudiants, entitats d’innovació i els responsables de la formulació de polítiques. Així mateix, s’espera que els BBEC siguin prou flexibles per respondre a les necessitats actuals i futures de la indústria i de l’ecosistema circumdant local, regional i nacional.

Aquest projecte està alineat amb el full de ruta BBI amb l’objectiu d’augmentar la cooperació entre la Bio-Indústria i el sistema educatiu per evitar les mancances de competències en aquest sector. Aquest nou projecte dona continuïtat al projecte UrBIOfuture, que va ser coordinat per EDO-UAB en el període 2019-2020, la finalitat del qual era identificar quin era el GAP existent entre les competències requerides en el sector de la bioeconomia i aquelles que s’ofereixen en les institucions educatives de formació professional i universitàries.

Visita la pàgina web oficial del projecte BIObec.

Comparteix a les xarxes: